Ripple – CRYPTO TRADING

Picture

Рипъл е едновременно платежна мрежа (RippleNet) и криптираща валута (Ripple XRP), създадена през 2012 г. RippleNet свързва банки и други големи институции и им позволява да прехвърлят пари и други активи чрез мрежата. Всички транзакции се записват на децентрализирания блокчейн на платежната мрежа.
Ripple XRP е валутата, използвана в платежната мрежа за всички транзакции, намалявайки времето и таксите, свързани с трансграничните плащания. Всяка транзакция през системата се обработва само за четири секунди.
Валутата е мащабируема – тя може да обработва 1500 транзакции в секунда. Bitcoin, от друга страна, може да се справи само със седем по едно и също време, което е една от причините, поради които се създаде Bitcoin Cash.
Освен че е бърз и мащабируем, Ripple предлага и ниски такси за транзакции. Поради своите предимства системата вече се използва от повече от 75 финансови институции по целия свят.

Kаква е основната разлика между Ripple и Bitcoin? Ripple е платежна мрежа за финансови институции и е конкурент на системи като SWIFT. Тя също може да бъде търгувана, но никога не е била предназначена да бъде начин на плащане за закупуване на стоки онлайн като Bitcoin.
Биткойните са нов начин за извършване на плащания, които заобикалят банки и други финансови институции. Ripple, от друга страна, работи с банки, за да им помогне да ускорят трансграничните плащания и да намалят таксите. Някои виждат Ripple като противник на основната цел на криптовалутите.
Друга причина, поради която някои не харесват Ripple XRP, е, че не е децентрализирана като Биткойн и други валути. Компанията създаде всички монети преди старта и все още притежава повече от половината от монетите.
За разлика от повечето други криптовалути, Ripple не може да се „копае“. Както вече споменахме, всички монети – 100 милиарда – вече са създадени. Около 50% от тях са в обръщение, докато останалите монети се държат от компанията.
Те ще бъдат пуснати на пазара постепенно – един милиард Ripple на месец. Това е за да се покаже на инвеститорите, че Ripple няма да изсипе цялото количество на пазара наведнъж, което би имало негативен ефект върху цената.

Оригиналната версия е била създадена още през 2004 г., пише Bitcoin Magazine. Въпреки това, тя не се е появявала никъде, докато начело на компанията не са застанали професионалисти, като Крис Ларсен, съосновател на E-Loan, и Джед МакКалеб, основател на MtGox.
XRP може да закупите през Kraken Binance други международни борси.

  • XRP е технология с бъдеще, която се подкрепя от Бил Гейтс и IBM​
  • Ripple не е застрашен от регулация и забрана
  • XRP е дефлационен актив
  • Германската банка Fidor беше първата, която използва мрежата „Ripple“, за да позволи презгранични плащания през първата част на 2014 г. Сега повече от 75 банки я използват.
  • Въпреки че Ripple се появява през 2012 г., блокчейн технологията реално е по-стара от тази на биткойн.
XRP влиза доста често в „Топ обещаващите валути“ за всяка година. Защо да не купите, когато цената е ниска. Рискувайте!