Ledger Nano S – инсталация – CRYPTO TRADING

Инсталация на Ledger Nano S

Написана От Martin Tinchev 08.11.2015
Ledger Nano S - The secure hardware wallet
Ledger Nano S е Биткойн хардуерен портфейл, който също така работи и с Етериум и други криптовалути. Свързва се с компютъра чрез USB кабел и притежава малък дисплей за допълнително потвърждение на всяка транзакция чрез натискане на бутон върху самия портфейл. 

​ За да ползвате Ledger Nano се нуждаете от браузера Google Chrome. Ако нямате такъв, моля инсталирайте от тук .
След това отворете тази страница в Chrome и кликнете на следния линк – Ledger Wallet Chrome App, за да инсталирате приложението на Леджър за Хром.

Може да сложите тази икона на десктопа си, дори да я закачите на Ленатата със задачите или както там са кръстили Task bar-a на български.
Инсталация на Ledger WalletСлед като го стартирате за първи път, ще видите следния екран:
Сега включете своето Ledger Nano устройство в един от USB портовете на вашия компютър. Тогава ще видите следните две опции пред вас 
Изберете първата опция Create a new Wallet. Пред вас ще се отвори следният диалог:
Това е предупреждение, че не трябва да създавате своя портфейл на компютър, за който не сте сигурен, че е чист.  Ако сте сигурни, че компютърът ви е чист, натиснете Continue в долния десен ъгъл на прозореца, за да преминете към следващата стъпка.
Тази стъпка изисква да създадете своя PIN код. Ако желаете, той може да бъде генериран от самия софтуер (Automatic PIN CODE), но може да изберете опцията Manual PIN CODE и да създадете собствен PIN код, който лесно да запомните. Във всеки случай е важно да запомните този код!
След като въведете PIN кода натиснете „Continue”, за да продължите напред към следващата стъпка.
Тук трябва да потвърдите PIN кода, който избрахте в предишната стъпка, като го въведете отново и натиснете „Continue”, за да продължите към следващата стъпка.
Това е може би най-важната стъпка в целия процес. Софтуерът ще конфигурира 24 случайно избрани думи, които внимателно трябва да запишете на своя Recovery sheet (върви в комплект с Ledger Nano)точно както са подредени и изписани на екрана пред вас. Тези думи ще са ви нужни в случай на кражба или загуба на Nano устройството, затова Recovery sheet-а  трябва да бъде съхраняван отделно от него. Не е лоша идея да копирате този лист с думи поне още веднъж и да го дадете на родители или много близки хора, които няма да злоупотребят с него. Друга идея е да срежете копията на две части и да дадете всяка част на различен човек, така че никой да не може да възстанови портфейла с неговата половина.
Преди да продължите напред е препоръчително да проверите написаното от вас за грешки, тъй като това е единственият път, когато ще ги видите и имате възможност да ги запишете. Ако сте готови нека преминем напред към стъпка 5.
Тук трябва да потвърдите, че сте записали правилно думите, като попълните съответните полета с думите от своя Recovery sheet и натиснете „Continue”.
Приключваме операцията посредством „Finish”. В случай на съмнение относно предишни стъпки, не е късно да кликнете „Cancel“ и да започнете процеса отново. Иначе изчакайте, докато софтуерът конфигурира вашия Ledger Wallet.