Kraken – CRYPTO TRADING

Как да направите регистрация в Kraken – от IVAYLO HRISTOV

Picture

За да започнем с регистрацията, отваряме Kraken.com, попълваме полетата и натискаме SIGN UP.

​Ще получим код за активация на зададения мейл, който трябва да въведем в следващата стъпка. След като активираме акаунта с бутона ACTIVATE ACCOUNT и се логнем в сайта, първо трябва да отидем в страницата Get Verified.


Не можем да депозираме Евро без да си валидираме профила. Има ред причини защо това е необходимо, някои от които са банкови регулации, европейски изисквания и избягване на възможността някой да се регистрира с нашите данни или документи.
Има няколко степени на верификация, като за да можем да търгуваме с Евро, ще трябва да се верифицираме до Tier 3, включително да извършим Photo Confirmation. За последното трябва да си направим селфи с документ и лист хартия с определен текст. За повече информация виж тук. Ако пропуснем тази стъпка и все пак решим да изпратим пари, те ще бъдат блокирани или “onhold”, докато все пак не направим верификацията (така обаче ще отнеме повече време).

​В страницата Get Verified ще ни се отвори страница за активиране на акаунта до различните степени. Просто попълваме всичко до Tier 3 включително и чакаме за ръчна обработка там, където е нужно. Чакането обикновено е от няколко часа до ден.
За Tier 2 трябва да се даде документ с настоящ адрес. Лична карта не върши работа (тя е за Tier 3), но сметка за телефон или вода на наше име (с адрес върху нея) или банково удостоверение работят. Дори и на български.
След като сме приключили с всички верификации, отиваме в страницата Funding, където избираме Deposit и след това Euro (EUR).

Picture

За Deposit Method избираме Fidor Bank AG (SEPA), и ще получим банковите данни на Kraken, където трябва да преведем Евро.

Picture

Примерни данни, IBAN-ът и Reference кода ще са различни за Вашия акаунт

Ако превеждаме от Mistertango, в полето Recipient account въвеждаме IBAN номера. След като въведем IBAN-а, ще ни се появи допълнително поле Recipient, в което пишем Kraken, Payward Ltd и накрая в Purpose of the payment копираме Reference кода (16 букви и цифри + kraken.com накрая).

Подробно описание как да изпратим възможно най-евтиния превод виж следната статия
Банковият превод обикновено отнема 1 работен ден и ще получим имейл, когато парите пристигнат. Щом това стане, отиваме пак в Kraken и избираме от падащото меню криптовалутата, която искаме да си купим. Ако искаме Етери, избираме ETH -> ETH/EUR.

​След това отваряме Trade и вътре избираме New Order.

Натискаме бутона Buy, въвеждаме колко Етери искаме да закупим (може да закупим частица от него, например 0.015) и избираме Market, за да сме сигурни, че поръчката ни ще се изпълни. При избор на Market, цената, по която ще купим, ще бъде най-добрата оферта продава в този момент. След като сме готови, натискаме Buy ETH with EUR и накрая потвърждаваме със Submit Order.

Ако сайтът е много натоварен, може да излезе грешка и поръчката ни да не е бъде записана. Ако това стане, трябва да рефрешнем страницата и да опитаме отново.

Picture

До няколко секунди би трябвало да видим закупените Етери в най-горната част на сайта или в страница Trade -> Overview.