Jaxx – инсталация – CRYPTO TRADING

Инсталация на Jaxx

Написана От  Stamen 20.02.2017
Работи на всички устройства: Windows, Mac OS, Linux, Andoid, iPhone, Chrome App, Хардуер уолет (в очакване).
Поддържа най-популярните крипто валути: Bitcoin. Ethereum, Ethereum Classic, Dash, Litecoin, ZCash и др.
Възможно най-опростената и в същото време мощна функционалност. Само вие владеете достъпа до койните си, за разлика от други „портфейли“ от типа на Coinbase, които са нищо повече от прикрити банки в крипто-света.
Backup-ът за всички крипто-валути в портфейла се състои от 12 думи и еднократното им запазване на сигурно място ви гарантира достъп до балансите и миналите транзакции по всяко време от всяка точка на света. Ако смятате, че тази функционалност касае само специалисти, може би биткойн не е за вас още.
​Open source software, създаден от известната канадската компания Decentral, начело с Антони Ди Лорио, на когото дължим безкрайно полезния портфейл в зората на биткойн – KryptoKit.  (Ако ползвате KryptoKit, сменете го с Jaxx.)

Picture

Можете да инсталирате Jaxx на телефона и на лаптопа си и да ползвате едни и същи адреси за всички валути. Изберете платформата, на която желаете да го ползвате, от страницата https://jaxx.io/support.html и свалете съответното приложение. По-долу ще ползваме за пример Windows приложението, но за щастие при Jaxx потребителският интерфейс е еднакъв за всички платформи.
След като го стартирате за първи път, ще видите следния диалог:

Понеже искате да създадете нов портфейл, изберете опцията Create New Wallet.
​Докато софтуерът генерира портфейлите ви за всички валути, ще прочетете следното съобщение:
​Горният съвет веднага да си направите backup на портфейла действително е адски важен и е първото нещо, което трябва да свършите, след като се озовете на екрана с вашия нов биткойн портфейл (честито!):
Страхотното нещо на Jaxx е, че с помощта на 12 различни думи имате достъп до койните си във всички блок-вериги. Тези 12 думи може да ги запишете на няколко листа, всеки от които после да разрежете на две части, като съхраните двете половини на различни места. Дори и да си загубите всички телефони и лаптопи едновременно, с тези 12 думи можете да възстановите достъпа си до всички свои койни.За да видите своите 12 думи, от които са извлечени частните ключове за портфейлите ви, изберете менюто (три хоризонтални черти) в горната дясна част на портфейла ви. От там изберете Tools, а после Display Backup Phrase
Тази стъпка изисква да създадете своя PIN код. Ако желаете, той може да бъде генериран от самия софтуер (Automatic PIN CODE), но може да изберете опцията Manual PIN CODE и да създадете собствен PIN код, който лесно да запомните. Във всеки случай е важно да запомните този код!
С което стигате до сюблимния момент да видите тайната си комбинация
Запишете вашите 12 думи, изписани в оранжевата ивица – най-добре с лист и химикал! Възможно най-четливо.
​След като сте готови, изберете бутона Next и на следващия екран ще трябва да вкарате тези 12 думи в реда, в който сте ги записали. Оставяйте по един интервал между тях и пишете само с малки букви:

Picture

След като изберете бутона Next и в случай, че сте изписали правилно 12-те думи, ще бъдете прехвърлени на стартовия екран, който е показан по-долу заедно с указания, коя функция за какво е:

Всички тези функции, заедно с различните настройки на портфейла, ще разясним в последваща статия.
Единственото нещо, което трябва да оправят от екипа на Jaxx, е това, че за да актуализирате баланса си, трябва да натиснете двете извити в кръг стрелки над баланса ви. Те се въртят известно време и после спират, сякаш процесът на обновяване е приключил. И ако очаквате да видите в този момент по-голям от показания баланс, ще се стреснете за момент, защото процесът може да трае до 10-20 секунди по-дълго и е добре да запазите спокойствие.