Iota – CRYPTO TRADING

За много трейдъри IOTA е революционна технология, която поставя основите на Интернет на нещата (Internet of Things). За хората, които не се интересуват толкова много от търговия на криптовалути, IOTA е обикновена монета. 
IOTA е иновативна криптовалута, която набира скорост с всеки изминал ден. Тя е първата по рода си, която няма никакви транзакционни такси, т.е. когато се изпращат парични средства не се заплаща допълнителна такса за обработка на транзакцията. По този начин, дори и да изпратите $1 милион от другата страна ще получат точно $1 милион. Като всяка друга криптовалута и IOTA е децентрализирана и анонимна, т.е. не се управлява от агенция или държава, не е обвързана с определена икономика или индекс.
IOTA се основава на нова технология при която транзакциите се потвърждават изключително бързо, безплатно, благодарение на всички устройства в мрежата на IOTA.
Всъщност IOTA не използва познатия протокол Blockchain, който се използва от почти всички криптовалути, а разчита на Tangle при която вместо миньори (крипто копачи) да потвърждават транзакциите, те се потвърждават от устройствата в мрежата. Поради това проблемът със скаларността, който силно спъва развитието на Bitcoin, е избегнат.
Може би тези проблеми ще намерят решението си с така наречения „Тангъл“ и използващата го криптовалута наречена ЙОТА. Тангъл-ът в своята същност е DAG или Directed acyclic graph, като специфичното при него е, че верифицирането на транзакциите не е отговорност на миньори. Напротив, всеки един потребител който иска да осъществи транзакция има задължението да верифицира две други транзакции.
Неговата транзакция от своя страна ще бъде верифицирана от някой друг на случаен принцип. Това валидиране представлява решаването на криптографски пъзел, който доказва, че транзакцията е истинска. Решаването на този пъзел изисква изчислителна мощност, която всеки желаещ да осъществи транзакция трябва да отдаде. И забележете това е единствената цена която потребителят трябва да плати, нищо друго.

Повече може да прочетете в българския портал на Iota.bg
На този етап, Iota може да закупите ако притежавате Btc, Etc или Ltc. Използвате борсата Coinbase (закупувате съответната криптовалута) и я изпращате към Binance или Hitbtc

Екипът на IOTA обясни повече за причината, поради която те не използват технологията Блокчейн:
“Успехът на BItcoin през последните години доказва стойността на технологията Блокчейн, но тази технология има и редица недостатъци, които й пречат да бъде използвана като една и съща глобална платформа за криптовалути. Един от проблемите на технологията е невъзможността да се правят микроплащания. Микроплащанията имат все по-голяма значение за бързо развиващата се индустрия в интернет.”
  • олекотен дизайн
  • квантова сигурност
  • без блокове (не се използва Blockchain, а Tangle)
  • без криптоминьори (монетите не се копаят)
Като всяка криптовалута или иновативна технология и Iota крие своите рискове.  Ще HODL и ще видим!
Източник varchev.com, coinsvision.com, iqoptions.eu, Iota.bg