GMO плаща на геймърите с Bitcoin – CRYPTO TRADING

Геймъри печелят Bitcoin

През 2014 година GMO Internet обяви, че ще позволи на 48 532 японски търговци да приемат плащания с Биткойн. Партньорите на компанията започнаха да получават част от заплатите си в Биткойн през февруари.
GMO Internet, водещ доставчик на интернет услуги в Япония, предлагащ онлайн услуги, включително търговия с криптовалута, разработи “CryptoChips by GMO”, за да даде възможност на потребителите да спечелят криптовалута.

CryptoChips, която първоначално ще поддържа Биткойн, ще позволи на играчите да получат криптовалута като “тайни джобни пари”, базирани на класирането на играчите в играта. Също така играчите ще получават криптовалутата като изпълняват мисии в играта. Играчите трябва да имат свои собствени крипто-портфейли, за да получат криптовалутата.

Първоначално предлагане през август

Първата инициатива на CryptoChips ще бъде през август в Whimsical War, игра с битка за територии. CryptoChips ще възнаграждава играчите с Биткойн според класацията в играта. В Whimsical War, битките на бойното поле са решаващи за класирането. Играчите могат да създават отбори и да се бият заедно.
CryptoChips ще бъде интегриран в игрови приложения.
Междувременно на 6 юни компанията ще стартира GMO miner B2, специализирана техника за добив на криптовалути. Специализираните машини от компанията ще използват 7 nm технология.

​GMO Internet Group започна да предлага услуги, свързани с търговия на дигитални валути през май 2017 година. Компанията съобщи, че е започнала да добива криптовалути в Северна Европа през декември, като добави, че използва възобновяема енергия. Съжражението има производствена изчислителна мощ от 500Ph/s. През февруари GMO Group обяви двугодишния договор за облачното копаене на своето предприятие на стойност 5 милиона долара. Договорът ще покрие разходите за електроенергия, поддръжка, сигурност и други. В предприятието ще се добива Биткойн и Биткойн Кеш.
По-рано миналата година GMO Click, най-големият валутен брокер в света обяви плановете си да интегрира своите търговски услуги с Биткойн портфейл- GMO Wallet Co. Ltd..

Източници- coinsvision.com