Binance – CRYPTO TRADING

Как да направим регистрация в Binance – от GEORGI SHTEREV
Как да отворя сметка за бинанс?
Стъпка 1: Отидете на уебсайта на Binance
Уверете се, че сте маркирали страницата, тъй като има много случаи на фишинг сайтове, които отразяват действителния сайт. Като предпазна мярка трябва също така да прегледате URL адреса и да потърсите сертификата „Secure“, за да удостоверите, че това е първоначалният сайт.

Picture

Стъпка 2: Завършете процеса на регистрация
Кликнете върху раздела „Register“ в горния десен ъгъл на уеб страницата и въведете необходимата информация. Добре е да имате дълга и произволна парола, за да защитите по-добре профила си. Kликнете върху „Регистриране“, за да продължите и ще получите имейл за потвърждение.

Picture

Стъпка 3: Активиране на 2-фактор Authentication (2FA)
На екрана трябва да се появи изскачащ прозорец при първото влизане и незабавно да активирате 2FA, за да увеличите сигурността си. Това е просто за ваша допълнителна сигурност, при всяко логване в сайта освен паролата си ще въвеждате и код, който се генерира през апликация в телефона ви.

ГОТОВО!
Вече можете да започнете да депозирате криптовалута в Binance.


Как да започна да внасям в сметката си?

Стъпка 1: Отидете на страницата „Депозит“
В таблото за управление (или първата страница, която виждате, когато влезете в профила си) кликнете върху бутона “Deposit/Withdrawals” в раздела „Funds“ в горния десен ъгъл.​
Стъпка 2: Изберете монетата, която искате да депозирате
Търсете монетата, която искате да депозирате и натиснете бутона „депозит“. Много е важно да кликнете само върху бутона „депозит“, който е специфичен за монетата, която ще депозирате. Така че, ако депозирате Litecoin или Etherium, не забравяйте да кликнете върху бутона „Deposit“ точно срещу правилната валута. Това е така, защото адресът за всяка криптовалута е различен. Можете да търсите дадена валута в полето за търсене, за да ускорите процеса.
Стъпка 3: Прехвърлете монетите си към генерирания адрес
Когато цъкнете Deposit , ще ви се генерира адрес на дадената валута , който трябва да копирате. След това се връщате в Койбейс и отваряте портфейла, в който имате криптовалута и избирате Send . Поставяте генерирания адрес и изпращате криптовалутата си. Не забравяйте ако изпращате например лайткойн, трябва да вземете лайткойн адрес от бинанс, а не на друга валута, защото иначе може да изгубите дадената валута.
Какво представлява Binance Coin (BNB) и за какво се използва?
Binance е може би първата крипто борса, която има собствена валута, наречена BNB Binance Coin. БНБ ви позволява да плащате за различните видове такси в рамките на Binance Exchange, които включват:

Такси за търговия (такси, направени при покупка и продажба на монети)
Такси за теглене
Такси за регистрация

Чрез използването на монетите от БНБ за заплащане на горепосочените такси ще получите значителна отстъпка, която ви дава 50% отстъпка през първата година.
Един пример за да разберете това предимство е ако решите да си купите например Cardano (ADA). Депозирали сте Etherium от Койнбейс и искате всичките да ги обърнете в ADA. Ако нямате закупени BNB , таксата на бинанс ще бъде взета от вашите закупени Ада. Тоест вие избирате да купите 1000 , но реално ще получите 999.009 (след таксата на борсата). Това е проблем, защото после като искате да ги прехвърлите в друг портфейл например , няма да имате цяло число. Този проблем се елиминира ако закупите известно количестно БНБ и таксите се взимат от там . Така ако купите 1000 ада ще имате точно 1000 и таксата на борсата ще ви се приспадне от БНБ баланса.
Затова моя съвет е първо да закупите малко БНБ просто за да не ви стоя в балансите разпокъсани малки валути. Освен това като използвате БНБ вие ползвате отстъпка от таксите , което е огромно предимство. Не трябва да настройвате нищо , ако имате БНБ опцията е автоматична да взима всички такси от там – ако нямате БНБ ще ги вземе от валутата , която сте закупили.

4. Къде да съхраняваме криптовалути?
Въпреки че борсата Бинанс е изключително сигурна , ако искате да задържите дадена криптовалута за голям период е хубаво да я прехвърлите в портфейл. Някой валути имат специални портфейли само за тях. Има и портфейли които поддържат повече от една валута (но отново не всички). Препоръчвам да използвате Jaxx (безплатна опция) , а ако искате най-сигурната опция за вашите криптовалути е добре да си поръчате хардуерен портфейл – Ledger Nano S