Топ 10 портфейла за 2018 – CRYPTO TRADING

Топ 10 крипто портфейла за 2018

Вече 10 г Bitcoin и Blockchain технологията променят света и нашето ежедневие. Думата „криптовалута/cryptocurrency “ е търсена в Google повече от милион пъти в световен мащаб. Закупуването на криптовалута вече не е толкова трудно. Има международни борси, борси на локално ниво, b2b търгуване и имущества/ стоки и услуги/ продавани за криптовалута.
Но къде ще я съхранявате, ако възнамерявате дългосрочно да инвестирате.
Изброяваме няколко от най-използваните крипто портфейла в света:
Ledger Nano S - The secure hardware wallet
Ledger Nano S ще намерите поставян на 1 място във всяка една класация свързана със съхранението на криптовалута. Представян е като най-добрия за Ethereum съхранение.  Мобилен, криптиран и удобен. За него имаме ръководство за инсталация
Борста Coinbase​. Оставяме малко изненадани, че една борса може да бъде класифицирана като добра за съхранение. И на 2 място! През последните няколко години имаше измами от страна на крито борси, както и агресивни хакерски атаки към тях. Много трейдъри загубих своите инвестиции. Но тази класация я правят те.
Coinbase са помогнали на над 10 милиона потребители да извършват повече от 20 милиарда долара обмен на криптовалути и е лидер в бизнеса за обмен. Имат чудесен потребителски интерфейс, който е лесен за използване.
Наричан „Ролс Ройс-ът“ на хардуерните портфейли! Това е най-модерната хардуерна техника за сигурност на пазара. Предлага се с голям сензорен цветен екран, Bluetooth и акумулаторна батерия. Лек и лесен за транспорт и съхранение. Работи с няколко валути и може да се разширява с други приложения.
Keep Key e мобилен портфейл подобен на Ledger Blue. Лек, удобен и със сензорен дисплей. Съхранява Bitcoin, Litecoi, Ethereum, Doge coin, Dash и Namecoin. 
Trezor твърдят, че са най-сигурните. Въпреки това, са на 4 място. Позволя да го свържете с вашия Google Chrome. В техният хардуерен портфейл може да съхранявате голям брой различни криптовалути.
Регистрацията в StrongCoin е изключително лесна. Харесва ни това, че може да наименувате вашият код на портфейла, в случай, че използвате няколко. Те са хибриден портфейл, който ви позволява да изпращате и получавате Bitcoins точно като всеки друг портфейл. Също така, може да закупувате Bitcoin и Bitcoin Cash от самия портфейл. Над 110 000 потребителите използват StronCoinМоже да изтеглите целият си профил като PDF файл.
Exodus е първият портфейл за софтуера за настолни компютри, в който ShapeShift е вграден в интерфейса, за да се позволи бързото преобразуване между различни altcoins и cryptocurrencies. Освен интегрирането в ShapeShift, Exodus е портфейл с множество активи и ви позволява да съхранявате частните си ключове в едно приложение с персонализиран потребителски интерфейс.
Jaxx имат нещо ново добавено към техния стандартен електронен портфейл.  Повече може да прочетете тук
„Най-добро мобилно приложение“ през 2014 г от Blockchain.info.  Mycelium е портфейл с криптираща валута, базиран на Android, който е тестван от стотици хиляди потребители.  Още докато е бил в процес на доразработка, потребителите на Google Play са започнали да оценяват положително приложението му. Клалифицират го като най-добрия портфейл за Bitcoin и Ethereum
Създаден през 2011г Electrum е софтуерен портфейл, предназначен да даде на потребителите свободата да управляват своите средства и частни ключове по сигурен начин. Electrum ви позволява да съхранявате частните си ключове офлайн и да се интегрира с някои хардуерни портфейли като продукти TREZOR или Ledger. Electrum използва децентрализирани сървъри, за да осигури минимално време без прекъсване.