Как да изберем крипто борса – CRYPTO TRADING

Как да изберем крипто борса

Имайте предвид, че много борси бяха хакнати и/или се оказаха измамни и завлякоха много трейдъри с всичките им инвестиции.
​Когато избирате крипто борса, то трябва да имате предвид няколко съвета:

  1. Репутация – Най-добрият начин да разберете повече за една борса е като потърсите мнения и коментари на отделни потребители и известни крипто сайтове. Можете да зададете въпроси и да получите отговори във форуми като BitcoinTalk или Reddit.
  2. Такси – Повечето борси трябва да имат информация, свързана с таксите на своите уебсайтове. Преди да се присъедините, уверете се, че разбирате какво ще трябва да предвидите като такси за депозит, транзакция и теглене. Таксите могат да варират съществено в зависимост от борсата, който използвате.
  3. Методи на плащане – Какви начини на плащане има на борсата? Кредитна и дебитна карта? Банков превод? PayPal? Ако дадената борса има ограничени опции за плащане, може да не ви е удобно да я използвате. Не забравяйте, че закупуването на криптовалути чрез кредитна карта, винаги ще се нуждае от проверка на идентичност, идва с по-висока цена, тъй като има по-висок риск от измами, и по-високи трансакционни такси и такива за обработка. Закупуването на криптовалути чрез банков превод ще отнеме значително повече време, тъй като отнема време банките да обработят транзакцията.
  4. Изисквания по верификация – по-голямата част от платформите за търговия в САЩ и Великобритания се нуждаят от някакъв вид проверка на ID (самоличността), за да направите депозити или тегления. Някои борси ще ви позволят да останете анонимни. Да, проверката може да отнеме до няколко дни, може да изглежда като главоболие, но тя се явява като някаква защита срещу всички видове измами или пране на пари.
  5. Географски ограничения – Някои специфични потребителски функции, предоставяни от борсата, са достъпни само от определени държави. Уверете се, че борсата, който искате да ползвате, позволява пълен достъп до всички платформени инструменти и функции в страната, в която живеете.
  6. Валутен курс – Различните борси имат различни курсове. Ще се изненадате колко можете да спестите, ако предварително огледате различните курсове в различните борси. Не е необичайно курсовете да варират до 10%, а в някои случаи даже са повече.

Източник: coinviosn.com