Steemit – CRYPTO TRADING

Steem е криптовалута, използвана в платформата Steemit – Социална медия, която е базирана на  Блокчейн технологията. Потребителите могат да създават, гласуват и коментират съдържанието в платформата, точно като другите социални платформи. Разликата в тази платформа е, че потребителите получават криптовалутата STEEM като награда за създаване на добро съдържание.
Steem е основна единица в платформата Steemit. Съществуват и други единици като Steem Dollars и Steem power. Със Steem може да закупите Steem Power или просто да я превърнете в Bitcoin.
Криптовалутата бе пусната официално през март 2016г. Валутата и платформата бяха в Бета версия до 4 юли 2016г.
Steem Dollars е единицата, която се изплозва за възнаграждаване на потребителите за създаване на съдържание в платформата. Steem Dollars представлява сумата на Steem, която се равнява на 1 долар. Steem Dollars е създадена за да засегне потребителите в платформата при променлив валутен курс на Steem. Също така Steem Dollars гарантира на потребителите, че когато пожелаят да изтеглят наличните средства от платформата те ще получат еквивалентата сума в долари.
Steem Power е токен, символизиращ колко “енергия” имате в платформата Steemit. Когато имате много Steem Power (SP), вашите гласове се отбелязват по-добре от системата. Това ще рече, че когато имате повече SP, Вие ще печелите повече от коментари, публикации и гласувания. Факт е, че не може да гласувате, ако нямате SP.
За разлика от другите криптовалути Steem има вградена инфлация от 100% годишно и няма ограничения в броя монети.
Потребителите в платформата са повече от 70 000.
Всеки може да прочете съдържанието, което е публикувано в социалната мрежа. Steemit управлява поведението на потребителите си чрез модериране от останалите потребители в платформата. Платформата насърчава създаването на качествено съдържание чрез възможността за гласуване.
Предоставянето на източници се насърчава, но все пак оригиналното съдържание се предпочита, когато става въпрос за възнаграждение.
На този етап, може да закупите STEEM ако притежавате Btc, Etc или Ltc. Използвате борсата Coinbase (закупувате съответната криптовалута) и я изпращате към Binance или Hitbtc

Steemit ви плаща за стойността на съдържанието на вашият пост със steem coin. Можете да създадете акаунт с вашия Facebook или Reddit, просто бъдете внимателни, защото избраното от вас име не може да бъде променено, нито можете да направите повече от една сметка в един компютър. Имайте предвид, че е по-добре да имате само една сметка и да генерирате стойност в нея, отколкото да имате няколко профила.
За всеки пост ти плащат 50% директно в Steem Power,останалите 50% ви ги плащат в Steem dollars.
За да публикувате, просто кликнете върху Post  … изберете заглавие, създайте съдържание, изберете етикет и публикувайте! За да добавите изображение, можете да направите това: Качете изображение на адрес 
http://imgsafe.org/ и поставете в публикацията си URL адреса, за да проверите дали сте го направили правилно, можете да проверите по-долу как може да се редактира публикацията ви.
​Steem награждава допълнително тези, които намират ценни публикации преди всички от цялата вълна от публикации, затова Steem е проектирал своята система за допълнително възнаграждение, за да увеличи максимално ползите от гласуването на популярно съдържание, преди да е популярно. Тези правила за допълнително възнаграждаване могат да увеличат максимално доходите ви.

Алгоритъмът е внимателно разработен, за да се сведе до минимум влиянието на гласуването на бот. Ето защо първият човек, който гласува за поста, ви дава най-голяма тежест за оценката на поста ви. Човек има по-добра възможност да генерира доходи, ако неговите гласове не идва от бот.
  • Гласувайте възможно най-скоро след публикуването на съдържанието. 
  • Не гласувайте за съдържание, което е вече популярно, за да придобиете колкото се може повече StemPower. 
  • Гласувайте за по-малко от 50 поста на ден. 
  • Колкото по-малко Steempower има поста, толкова по-добре.Важно е да гласовете за добри постове, вместо да гласувате за онези, които не са .
Steem можете не само да го закупите, но и да си го изработите. Ето защо е подходящ за блогъри и писатели. Ще публикуваме и ще видим! 🙂
Източник coinsvision.com и бг потребители използващи Steem