ETHEREUM CLASSIC – CRYPTO TRADING

Според някои ETC е все още пренебрегнат и не е разгънал пълният си потенциал. Наричат го „Спящият гигант“. 
Повечето хора са фокусирани върху главният Блокчейн “Ethereum”, но това може да се промени, тъй като броят на транзакциите с Ethereum се повиши рязко и мрежата започва да изпитва трудности при обработката им. В резултат на това таксите за транзакция вече надвишават един долар. Цената за транзакция е прекалено ниска ако се сравнява с тази на Биткойн. Но все пак през средата на миналата година, таксата за транзакция в мрежата на Етериум бе под 50 цента. Факт е, че цената на транзакцията се увеличава с натоварването на мрежата. Ако тази тенденция продължи, мрежата на Етериум може да критична точка, преди да приложи “Plasma”- нова технология, която значително ще увеличи производителността на мрежата.
Ethereum Classic осигурява същата функционалност. Много е лесно да преминете от Ethereum към Ethereum Classic, ако се случи такова пренатоварване. Това би довело до огромно прехвърляне на капитал от Ethereum към Ethereum Classic. Тук може да разгледаме Биткойн Кеш като аналогичен пример. Тъй като Биткойн не успя да интегрира hard fork SegWit2x, в мрежата започнаха да се натрупват стотици хиляди непотвърдени транзакции, а транзакционната такса се повиши до десетки долари. Това направи Биткойн Кеш с 8MB блокове да се разглежда като надеждна алтернатива със същата функционалност, но с много по-бързи транзакции и по-ниски такси. Това е една от причините, поради която цената на Биткойн Кеш достигна рекордната цена от 3 000$.
Прогнозирането на нещо в крипто-света винаги е несигурно. Но ако Ethereum започне да има проблеми с транзакционния капацитет, има голям шанс, алтернативата Ethereum Classic да повиши цената си многократно.
ETC може да закупите през Kraken Binance и в над 20 други борси.
Независими софтуерни инженери и професионалисти работят на пълно работно време по основните проекти на Ethereum Classic – ETCDEV

На 14. Януари 2018 г. стигна 75. 69 лв., като 8 месеца преди това бе едва 9 лв. За мнозина ETC има силата да достигне по-големи стойности, така, че защо не! Купувайте!  Ще HODL и ще видим!